Alppihiihto

Alppihiihto

Alppihiihto
Uuden lumilaudan valinta
by Ari/ on 23 May 2022

Uuden lumilaudan valinta

Lumilaudoissa on nykyisin paljon eri ominaisuuksia, minkä vuoksi lumilaudan valinta voi tuntua aluksi haastavalta. Jotta laskijalle osataan valita sopiva lauta, on tärkeää huomioida lautailijan taitotaso, pituus, paino ja se, millaiseen laskutyyliin ja -tapaan sitä ollaan hakemassa. Liian lyhyellä, liian pitkällä tai muuten vääränlaisella lumilaudalla laskeminen voi olla hankalaa. Sen sijaan oikeanlaisen valitseminen saa laskemisen tuntumaan helpommalta ja lisää liikunnaniloa. Lumilaudan Valinta: Mitä Tulee Huomioida? Uutta lumilautaa valitessa tulee huomioida laskijan taitotaso ja laskutyyli.

Alppihiihto
Aloittelijan lumilauta on lyhyt
by Ari/ on 24 Nov 2021

Aloittelijan lumilauta on lyhyt

Aloittelijan lumilauta kannattaa valita huolella, jotta lautailun harjoittelu on helppoa ja tietenkin myös turvallista. Aloittelijan voi olla hyvä valita hieman lyhyempi ja löysempi lauta, jolla käännösten tekeminen ja pomppujen harjoittelu on helpompaa. Lyhyttä lautaa on helpompi hallita, jolloin lautailun harjoittelukin sujuu jouhevammin. Myöhemmin taitojen kasvettua ja varmuuden lisäännyttyä voi siirtyä pidempään lautaan, joka kestää paremmin vauhtia. Aloittelijan Lumilauta Valitaan Oman Painon Ja Pituuden Mukaan Myös oma paino vaikuttaa itselle sopivan laudan valintaan.

Alppihiihto
Suomen pisin laskettelurinne
by Ari/ on 03 Oct 2021

Suomen pisin laskettelurinne

Arvatenkin Suomen pisin laskettelurinne löytyy pohjoisemmasta Suomesta eli Lapista. Eikä liene yllätys sekään, että se on Ylläs. Ylläksen alueella on kaikkiaan seitsemän tunturia. Ylläs itse kohoaa 719 metrin korkeuteen. Laskettelijoiden iloksi sinne on rakennettu rinne, joka on ehdottomasti Suomen pisin. Laskua kertyy peräti 3000 metriä. Ylläksellä on kaikkiaan 63 rinnettä sekä 28 hissiä, joten laskettelurinteitä on jokaisen laskettelijan tarpeisiin. Positiivista on myöskin se, että pohjoisessa on yleensä pitkä laskettelukausi. Suomen Pisin Laskettelurinne Ylläksellä Monien mieleen on varmasti jäänyt hokema ”Ylläs on ykkönen”.

Alppihiihto
Lumilaudan pituus
by Ari/ on 20 Aug 2021

Lumilaudan pituus

Lumilaudan pituus on yksi tärkeimmistä mietittävistä asioista silloin, kun on hankkimassa itselleen joko uutta tai ensimmäistä lautaa. Pituudella on väliä, koska se ratkaisee myös sen, millaiset siteet lautaan tulevat. Laudan pituus vaikuttaa huomattavasti laskuominaisuuksiin. Toki niihin vaikuttaa myös laudan leveys, jalkavuus, sivuleikkaus sekä tietysti materiaali. Myös kengän koko vaikuttaa laudan leveyteen. Leveä lauta on pehmeässä lumessa kantavampi. Lumilaudan Pituus Aloittelijalle Lyhyt lauta ei välttämättä ole aloittelijalle se helpoin. Jos kokemusta ei vielä ole, vakaampi ja pidempi lauta tuovat laskemiseen alkuvaiheessa tarvittavaa vakautta.

Alppihiihto
Laskettelun alkeet oppii hiihdonopettajan opastuksella
by Ari/ on 08 Jul 2021

Laskettelun alkeet oppii hiihdonopettajan opastuksella

Laskettelun alkeet on hyvä hallita ennen kuin kokeilee alkeisrinteitä haastavampia mäkiä. Parhaiten suksilla oppii liikkumaan opettajan opastuksella, mutta myös itsenäisesti voi harjoitella. Aluksi suksiin ja niillä liikkumiseen on hyvä tutustua tasaisella maalla ja vasta tämän jälkeen mennä aloittelijoille tarkoitettuun rinteeseen. Aloittelijalle sopivat esimerkiksi hyvin loivat rinteet sekä lasten rinteet, joissa on vähemmän jyrkkyyttä sekä helpommat hissit. Laskettelun Alkeet Oppii Toistojen Avulla Laskettelun opettelemisessa on hyvä pitää mielessä se, että hiljaa hyvä tulee.

Alppihiihto
Laskettelun alkeet on helppo oppia
by Ari/ on 16 May 2021

Laskettelun alkeet on helppo oppia

Laskettelun alkeet voi helpoiten opetella menemällä laskettelukurssille, joita järjestetään melkein kaikissa Suomen hiihtokeskuksissa. Kursseja on mukavasti tarjolla sekä lapsille ja aikuisille, joten kannattaa ehdottomasti mennä mukaan. Mikäli haluaa oppia laskettelemaan ilman kurssia, kannattaa ensimmäiseksi laskettelupaikaksi valita riittävän loiva mäki, jossa voi harjoitella laskua ja jarrutusta. Tällaisissa mäissä myös hissit ovat aloittelijalle helpompia kuin suuremmissa mäissä. Laskettelun Alkeet Tutuksi Vinkkien Avulla Tässä on muutamia vinkkejä laskettelun alkeiden opetteluun. Laskettelusuksilla liikkumista ja kaatumista voi kokeilla tasamaalla, jotta suksiin saa tuntumaa ennen rinteeseen menoa.

Alppihiihto
Laskettelukoulu
by Ari/ on 10 Mar 2021

Laskettelukoulu

Laskettelukoulu on hyvä ja hauska alku uudelle harrastukselle tai jopa sille, että lapsi alkaa pienestä pitäen seurata vanhempien jalan vai pitäisikö sanoa suksen jäljessä rinteisiin. Oppia on mahdollisuus saada aikuisenakin, jos vasta silloin haluaa oivaltaa tämän mukavan harrastuksen salat. Pienellä koulutuksella saa hyvin kiinni rinnesäännöistä, tekniikasta sekä turvallisuusasioista. Monessa paikassa on myös tarjolla yksityistunteja, jos tuntuu, että kurssi sinällään ei kiinnosta. Kursseihin sisältyy usein hissilipun lisäksi edullinen välinevuokraus. Laskettelukoulu – Miten Nopeasti Siellä Oppii?

Alppihiihto
Freestylehiihto – Jännää, vauhdikasta vai kaunista?
by Ari/ on 26 Jan 2021

Freestylehiihto – Jännää, vauhdikasta vai kaunista?

Kumparelasku on varmasti tunnetuin, kun puhutaan freestylehiihto -lajeista. Alun alkaen se muodostui kumpareista, hypyistä ja suksibaletista. Hyppyjä sentään vielä on, mutta baletti on loppunut lähes kokonaan. Laji juontaa Norjasta, jossa hiihtäjät käyttivät hiihtoaerobikiä harjoittelun osana. Nykyisellään ajatuksena on, että kaikki osa-alueet ovat tasapainossa. Tosin kuten muissakin lajeissa usein käy, niin osa-alueihin aletaan erikoistua eikä monipuolisuudesta enää puhuta samalla tavalla. Oli miten oli, taitoa se vaatii. Freestylehiihto kutistui baletin osalta ja siitä ei enää aikoihin ole ollut maailmancupia.