Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät artikkelit

Laskettelukausi
Laskettelukausi on alkamassa
by Ari/ on 01 Nov 2024

Laskettelukausi on alkamassa

Käännettiin kalenterin lehti marraskuun puolelle ja samalla ensimmäiset lumihiutaleet ovat tavoittaneet myös eteläisimmän Suomen. Tämä on se päivä, kun ‘keli yllättää autoilijan’, mutta laskettelija vilkuilee ulos sillä silmällä, että tuleehan lunta nyt paljon ja riittävästi. Sää ei luonnollisesti miellytä kaikkia samalla kertaa. Emmehän me skimbaajat saa kesällä yhtään hiutaletta lunta, joten eiköhän nyt ole meidän vuoromme. Oletko jo käynyt varusteet läpi ja katsonut niitä sillä silmällä, että ovatko ne kunnossa tätä kautta varten?

Lasketteluvarusteet
Hautuvatko hiukset kypärän alla
by Ari/ on 05 Aug 2024

Hautuvatko hiukset kypärän alla

Monessa lajissa yleinen ongelma ovat hiukset. Harrastuksen aikana on pidettävä kypärää eivätkä hiukset sen jälkeen todellakaan ole kuohkeat ja tyylikkäät vaan enemmänkin kasaan painuneet sekä luotaantyöntävän hikiset. Hautuvatko hiukset kypärän alla kuten kerrottiin? Usein ongelmia tuovat myös muut hiuksiin liittyvät ongelmat ja kun kypärän ottaa pois päästään, tekee mieli laittaa tilalle pipo tai ainakin lippis säästä riippuen. Kannattaako hiuksista yleensä stressata? Hiukset kypärän alla ja pää suojattuna Laskettelussa on järkevää käyttää kypärää ja hyvien fiilisten lisäksi kieltämättä hiukset kypärän alla eivät aina ole kaikkein tyylikkäimmät.

Lasketteluvarusteet
Lasketteluvarusteet valmiiksi
by Ari/ on 10 Jun 2024

Lasketteluvarusteet valmiiksi

Juhannus on jo lähellä ja usko tai älä, mutta sieltä se vähin äänin taas lähestyy. Laskettelukausi on enää muutaman kuukauden päässä, joten sitä kohden mennään kenties hikisen juhannuksen saattelemana. Eikö kesä olekin siinä vaiheessa taputeltu, kun siirrytään juhannuksen jälkeiseen elämään? Eikö olekin sallittua, että heinäkuussa laittaa lasketteluvarusteet valmiiksi odottamaan ensimmäistä rinteeseen menoa? Myönnän olevani innokas ja aikaisin liikkeellä, mutta ajattelin olla tähän vuonna ensimmäisenä laskemassa rinnettä alas. Katsotaan, miten käy!

Laskettelukeskukset
Missä on maailman pisin laskettelurinne?
by Ari/ on 03 Aug 2022

Missä on maailman pisin laskettelurinne?

Maailman pisin laskettelurinne löytyy oletettavasti Sveitsin Zermattista. Pisintä laskua ei ole helppoa nimetä erinäisten syiden vuoksi. Maailman pisin yhtenäiseksi rinteeksi merkitty lasku löytyy kuitenkin Sveitsistä, Kleine Matterhorn sijaitsee 3880 metrin korkeudessa ja sieltä laskettaessa aina alas kylään asti kertyy matkalle pituutta jopa 21 kilometriä. Pisin yksittäiseksi merkattu rinne taas sijaitsee Ranskan Alpe d’Huezissa ja sille löytyy pituutta 16 kilometriä. Sisätilojen Maailman Pisin Laskettelurinne Laskettelua sisätiloissa? Kyllä, sekin on mahdollista. Erikoisimman sisälaskettelukeskuksen tittelin saa arvatenkin Dubai, jossa laskettelukeskus sijaitsee ostoskeskuksessa.

Alppihiihto
Uuden lumilaudan valinta
by Ari/ on 23 May 2022

Uuden lumilaudan valinta

Lumilaudoissa on nykyisin paljon eri ominaisuuksia, minkä vuoksi lumilaudan valinta voi tuntua aluksi haastavalta. Jotta laskijalle osataan valita sopiva lauta, on tärkeää huomioida lautailijan taitotaso, pituus, paino ja se, millaiseen laskutyyliin ja -tapaan sitä ollaan hakemassa. Liian lyhyellä, liian pitkällä tai muuten vääränlaisella lumilaudalla laskeminen voi olla hankalaa. Sen sijaan oikeanlaisen valitseminen saa laskemisen tuntumaan helpommalta ja lisää liikunnaniloa. Lumilaudan Valinta: Mitä Tulee Huomioida? Uutta lumilautaa valitessa tulee huomioida laskijan taitotaso ja laskutyyli.

Laskettelukeskukset
Lapin laskettelukeskukset tarjoavat jokaiselle vaihtoehtoja
by Ari/ on 15 Feb 2022

Lapin laskettelukeskukset tarjoavat jokaiselle vaihtoehtoja

Lapin laskettelukeskukset ovat monipuolisia ja suosittuja. Ne tarjoavat jokaiselle vaihtoehdon aina lapsista aikuisiin ja perheistä ystäväporukoihin. Lapissa sijaitsevat laskettelukeskukset ovat myös erityisen suuria ja niiden rinteiden tarjoamat maisemat ainutlaatuisia. Nämä laskettelukeskukset ovat tunnettuja turistien keskuudessa, joten ne tarjoavat myös erityisen paljon palveluja ja erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Voit lukea seuraavaksi muutamasta tunnetuimmasta Lapissa sijaitsevasta laskettelukeskuksesta ja niiden tarjonnasta! Lapin Laskettelukeskukset Perheille Monet Lapin hiihtokeskukset ja laskettelukeskukset sopivat koko perheille. Tällainen on esimerkiksi Kuusamossa sijaitseva Ruka, joka on monen mielestä Lapin parhaita – ellei jopa paras – laskettelukeskus.

Laskettelukeskukset
Ruotsin laskettelukeskukset
by Ari/ on 21 Dec 2021

Ruotsin laskettelukeskukset

Naapurimaastamme Ruotsista löytyy monia mahtavia laskettelukeskuksia, joihin myös suomalaiset matkustavat lomalle silloin tällöin. Monille tulee ensimmäisenä mieleen Ruotsin suurin laskettelukeskus, eli Åre, mutta Ruotsista löytyy myös lukuisia muita laskettelukeskuksia, jotka ansaitsevat huomiota yhtä lailla. Jos suunnittelet laskettelumatkaa naapurimaahamme, sinun kannattaa lukea tämä artikkeli. Kerromme sinulle, mistä löytyvät mielenkiintoisimmat Ruotsin laskettelukeskukset, joihin matkustaminen on ajan ja vaivan arvoista. Ruotsin Laskettelukeskukset – Hemavan-Tärnaby Vaikka Ruotsin suurin laskettelukeskus vetää puoleensa monia, löytyy Ruotsista silti muutamia mielenkiintoisia kohteita, joille kannattaa antaa mahdollisuus.

Alppihiihto
Aloittelijan lumilauta on lyhyt
by Ari/ on 24 Nov 2021

Aloittelijan lumilauta on lyhyt

Aloittelijan lumilauta kannattaa valita huolella, jotta lautailun harjoittelu on helppoa ja tietenkin myös turvallista. Aloittelijan voi olla hyvä valita hieman lyhyempi ja löysempi lauta, jolla käännösten tekeminen ja pomppujen harjoittelu on helpompaa. Lyhyttä lautaa on helpompi hallita, jolloin lautailun harjoittelukin sujuu jouhevammin. Myöhemmin taitojen kasvettua ja varmuuden lisäännyttyä voi siirtyä pidempään lautaan, joka kestää paremmin vauhtia. Aloittelijan Lumilauta Valitaan Oman Painon Ja Pituuden Mukaan Myös oma paino vaikuttaa itselle sopivan laudan valintaan.

Alppihiihto
Suomen pisin laskettelurinne
by Ari/ on 03 Oct 2021

Suomen pisin laskettelurinne

Arvatenkin Suomen pisin laskettelurinne löytyy pohjoisemmasta Suomesta eli Lapista. Eikä liene yllätys sekään, että se on Ylläs. Ylläksen alueella on kaikkiaan seitsemän tunturia. Ylläs itse kohoaa 719 metrin korkeuteen. Laskettelijoiden iloksi sinne on rakennettu rinne, joka on ehdottomasti Suomen pisin. Laskua kertyy peräti 3000 metriä. Ylläksellä on kaikkiaan 63 rinnettä sekä 28 hissiä, joten laskettelurinteitä on jokaisen laskettelijan tarpeisiin. Positiivista on myöskin se, että pohjoisessa on yleensä pitkä laskettelukausi. Suomen Pisin Laskettelurinne Ylläksellä Monien mieleen on varmasti jäänyt hokema ”Ylläs on ykkönen”.

Alppihiihto
Lumilaudan pituus
by Ari/ on 20 Aug 2021

Lumilaudan pituus

Lumilaudan pituus on yksi tärkeimmistä mietittävistä asioista silloin, kun on hankkimassa itselleen joko uutta tai ensimmäistä lautaa. Pituudella on väliä, koska se ratkaisee myös sen, millaiset siteet lautaan tulevat. Laudan pituus vaikuttaa huomattavasti laskuominaisuuksiin. Toki niihin vaikuttaa myös laudan leveys, jalkavuus, sivuleikkaus sekä tietysti materiaali. Myös kengän koko vaikuttaa laudan leveyteen. Leveä lauta on pehmeässä lumessa kantavampi. Lumilaudan Pituus Aloittelijalle Lyhyt lauta ei välttämättä ole aloittelijalle se helpoin. Jos kokemusta ei vielä ole, vakaampi ja pidempi lauta tuovat laskemiseen alkuvaiheessa tarvittavaa vakautta.

Alppihiihto
Laskettelun alkeet oppii hiihdonopettajan opastuksella
by Ari/ on 08 Jul 2021

Laskettelun alkeet oppii hiihdonopettajan opastuksella

Laskettelun alkeet on hyvä hallita ennen kuin kokeilee alkeisrinteitä haastavampia mäkiä. Parhaiten suksilla oppii liikkumaan opettajan opastuksella, mutta myös itsenäisesti voi harjoitella. Aluksi suksiin ja niillä liikkumiseen on hyvä tutustua tasaisella maalla ja vasta tämän jälkeen mennä aloittelijoille tarkoitettuun rinteeseen. Aloittelijalle sopivat esimerkiksi hyvin loivat rinteet sekä lasten rinteet, joissa on vähemmän jyrkkyyttä sekä helpommat hissit. Laskettelun Alkeet Oppii Toistojen Avulla Laskettelun opettelemisessa on hyvä pitää mielessä se, että hiljaa hyvä tulee.

Alppihiihto
Laskettelun alkeet on helppo oppia
by Ari/ on 16 May 2021

Laskettelun alkeet on helppo oppia

Laskettelun alkeet voi helpoiten opetella menemällä laskettelukurssille, joita järjestetään melkein kaikissa Suomen hiihtokeskuksissa. Kursseja on mukavasti tarjolla sekä lapsille ja aikuisille, joten kannattaa ehdottomasti mennä mukaan. Mikäli haluaa oppia laskettelemaan ilman kurssia, kannattaa ensimmäiseksi laskettelupaikaksi valita riittävän loiva mäki, jossa voi harjoitella laskua ja jarrutusta. Tällaisissa mäissä myös hissit ovat aloittelijalle helpompia kuin suuremmissa mäissä. Laskettelun Alkeet Tutuksi Vinkkien Avulla Tässä on muutamia vinkkejä laskettelun alkeiden opetteluun. Laskettelusuksilla liikkumista ja kaatumista voi kokeilla tasamaalla, jotta suksiin saa tuntumaa ennen rinteeseen menoa.

Alppihiihto
Laskettelukoulu
by Ari/ on 10 Mar 2021

Laskettelukoulu

Laskettelukoulu on hyvä ja hauska alku uudelle harrastukselle tai jopa sille, että lapsi alkaa pienestä pitäen seurata vanhempien jalan vai pitäisikö sanoa suksen jäljessä rinteisiin. Oppia on mahdollisuus saada aikuisenakin, jos vasta silloin haluaa oivaltaa tämän mukavan harrastuksen salat. Pienellä koulutuksella saa hyvin kiinni rinnesäännöistä, tekniikasta sekä turvallisuusasioista. Monessa paikassa on myös tarjolla yksityistunteja, jos tuntuu, että kurssi sinällään ei kiinnosta. Kursseihin sisältyy usein hissilipun lisäksi edullinen välinevuokraus. Laskettelukoulu – Miten Nopeasti Siellä Oppii?

Alppihiihto
Freestylehiihto – Jännää, vauhdikasta vai kaunista?
by Ari/ on 26 Jan 2021

Freestylehiihto – Jännää, vauhdikasta vai kaunista?

Kumparelasku on varmasti tunnetuin, kun puhutaan freestylehiihto -lajeista. Alun alkaen se muodostui kumpareista, hypyistä ja suksibaletista. Hyppyjä sentään vielä on, mutta baletti on loppunut lähes kokonaan. Laji juontaa Norjasta, jossa hiihtäjät käyttivät hiihtoaerobikiä harjoittelun osana. Nykyisellään ajatuksena on, että kaikki osa-alueet ovat tasapainossa. Tosin kuten muissakin lajeissa usein käy, niin osa-alueihin aletaan erikoistua eikä monipuolisuudesta enää puhuta samalla tavalla. Oli miten oli, taitoa se vaatii. Freestylehiihto kutistui baletin osalta ja siitä ei enää aikoihin ole ollut maailmancupia.