Uuden lumilaudan valinta

Uuden lumilaudan valinta

post thumb
Alppihiihto
by Ari/ on 23 May 2022

Uuden lumilaudan valinta

Lumilaudoissa on nykyisin paljon eri ominaisuuksia, minkä vuoksi lumilaudan valinta voi tuntua aluksi haastavalta. Jotta laskijalle osataan valita sopiva lauta, on tärkeää huomioida lautailijan taitotaso, pituus, paino ja se, millaiseen laskutyyliin ja -tapaan sitä ollaan hakemassa. Liian lyhyellä, liian pitkällä tai muuten vääränlaisella lumilaudalla laskeminen voi olla hankalaa. Sen sijaan oikeanlaisen valitseminen saa laskemisen tuntumaan helpommalta ja lisää liikunnaniloa.

Lumilaudan Valinta: Mitä Tulee Huomioida?

Uutta lumilautaa valitessa tulee huomioida laskijan taitotaso ja laskutyyli. Aloitteleville laskijoille suositellaan joustavampia ja lyhyempiä lautoja, sillä näiden ominaisuuksien avulla käännökset ja temput onnistuvat helpommin. Taitavammilla laskijoilla se voi olla jäykempi. Laskutyyleillä tarkoitetaan sitä, millaisessa maastossa on tarkoitus lautailla: tasaisella laskettelurinteellä, vapaassa maastossa puuterilumella ja puiden lomassa vai half-pipe-kourussa temppuillen.

Laskijan pituus ja paino määrittävät, mitkä ovat lumilaudan pituus ja paksuus. Perusohjeistus on, että laudan tulisi yltää laskijan hartialinjan korkeudelle, mutta ei kuitenkaan leukaa korkeammalle. Kengän koko vaikuttaa siihen, kuinka leveä sen tulisi olla. Mikäli laskijan kengän koko on 43-44 tai enemmän, on suositeltavaa valita leveä lumilauta. Laskijan paino puolestaan vaikuttaa siihen, kuinka jäykkä tai joustava lauta tulee valita.

Tärkeintä On Lumilautailun Helppous

Oman taitotason tai laskutavan määrittäminen ei aina ole yksiselitteistä. Tärkeintä lumilaudan valinnassa on kuitenkin muistaa, että laskemisesta on tarkoitus tehdä mahdollisimman helppoa, miellyttävää ja luontevaa. Kun lautailutaito kehittyy tai lautailumaastot ja -tyylit muuttuvat, voi laudan aina päivittää uuteen. Olennaista on, että käytössä olevat lumilaudat ja muut lautailuvälineet vastaavat laskijan senhetkisiä tarpeita.