Missä on maailman pisin laskettelurinne?

Missä on maailman pisin laskettelurinne?

post thumb
Laskettelukeskukset
by Ari/ on 03 Aug 2022

Missä on maailman pisin laskettelurinne?

Maailman pisin laskettelurinne löytyy oletettavasti Sveitsin Zermattista. Pisintä laskua ei ole helppoa nimetä erinäisten syiden vuoksi. Maailman pisin yhtenäiseksi rinteeksi merkitty lasku löytyy kuitenkin Sveitsistä, Kleine Matterhorn sijaitsee 3880 metrin korkeudessa ja sieltä laskettaessa aina alas kylään asti kertyy matkalle pituutta jopa 21 kilometriä. Pisin yksittäiseksi merkattu rinne taas sijaitsee Ranskan Alpe d’Huezissa ja sille löytyy pituutta 16 kilometriä.

Sisätilojen Maailman Pisin Laskettelurinne

Laskettelua sisätiloissa? Kyllä, sekin on mahdollista. Erikoisimman sisälaskettelukeskuksen tittelin saa arvatenkin Dubai, jossa laskettelukeskus sijaitsee ostoskeskuksessa. Maailman pisin sisätiloissa sijaitseva laskettelurinne kuitenkin sijaitsee Saksan AlpinCenterissä ja rinne on pituudeltaan jopa 640 metriä. Paikka tarjoaa haastetta myös kokeneille laskettelijoille, sillä sen vaikeimman rinteen kaltevuus on 24 prosenttia.

Suomen pisin laskettelurinne löytyy Ylläkseltä, jonka huippukorkeus on 719 metriä. Titteli jaetaan siellä kahdelle rinteelle, rinnekartassa ne ovat nimeltään Ylipitkä ja Jättipitkä. Pituutta kummaltakin löytyy noin 3000 metriä ja korkeuseroa 463 metriä. Pisimmän rinteen omistamisen lisäksi Ylläs tarjoaa myös Suomen suurimman korkeuseron. Rinteet ovat merkitty punaiseksi eli ne ovat keskivaikeita.

Laskettelu Vaatii Kuntoa

Laskettelusta puhuttaessa tarkoitetaan kaikkia talviurheilulajeja, joissa lasketaan lumista vuorta alas erilaisilla välineillä. Yleisimmät laskettelulajit ovat alppihiihto, lumilautailu, freestyle sekä telemark. Laskettelussa on erittäin tärkeää hallita oma kehonsa, jotta voi hallita omia lasketteluvälineitään. Laskettelu kehittää tehokkaasti tasapainoa, koordinaatiokykyä sekä lihaskuntoa. Nopeat käännökset ja jarrutukset ovat lihaksille, luille ja nivelille hyödyksi.