Lasketteluvarusteet valmiiksi

Lasketteluvarusteet valmiiksi

post thumb
Lasketteluvarusteet
by Ari/ on 10 Jun 2024

Lasketteluvarusteet valmiiksi

Juhannus on jo lähellä ja usko tai älä, mutta sieltä se vähin äänin taas lähestyy. Laskettelukausi on enää muutaman kuukauden päässä, joten sitä kohden mennään kenties hikisen juhannuksen saattelemana. Eikö kesä olekin siinä vaiheessa taputeltu, kun siirrytään juhannuksen jälkeiseen elämään? Eikö olekin sallittua, että heinäkuussa laittaa lasketteluvarusteet valmiiksi odottamaan ensimmäistä rinteeseen menoa? Myönnän olevani innokas ja aikaisin liikkeellä, mutta ajattelin olla tähän vuonna ensimmäisenä laskemassa rinnettä alas. Katsotaan, miten käy!

Milloin lasketteluvarusteet kannattaa hankkia?

Jokaisella on tietenkin oma tapansa, mutta itse käyn ostoksilla aina keväällä, kun kaikki on halpaa ja menneen kauden uutuudet tulevat tarjolle hyvään hintaan. Kuljen siis periaatteessa aina vanhoissa varusteissa, kun lähdetään uuteen kauteen. Mutta se ei selvästi ainakaan omaa innostuneisuutta haittaa.

Lasketteluvarusteet ovat myös mainio tapa päästä kauden fiiliksiin, sillä vedonlyönti on yksi osa sitä. Seuraan itse lajia varsin tarkasti ja minusta on mukava laittaa muutamia vetoja kauden aikana sisään. Lajihan on tunnetusti täysin sään armoilla ja päivän kunto jokaisella laskijalla vaihtelee.

Jos joskus vedot onnistuisivat oikein mukavasti, voisin lähteä siltä seisomalta hankkimaan uudet varusteet ja silloin ne olisivat varmasti sen kauden huippua. Mutta koska se on hiukkasen epävarmaa, täytyy edelleen tyytyä niihin varusteisiin, mitä on jo tullut hankittua.

Ostanko vai vuokraanko lasketteluvarusteet?

Ostaminen ei ole aina mahdollista eikä oikein järkevää silloin, jos käy rinteessä vain muutaman kerran vuodessa. Tai silloin, jos haluaa toisinaan mennä laudalla ja joskus taas suksilla. Silloin on järkevää miettiä, ostaako välineitä lainkaan vai vuokraako ne jokaista kertaa varten.

Silloin on hyvä tehdä pieniä laskutoimituksia sen suhteen, kumpi on halvempaa ja toimia sen mukaan, kumpi sopii omalle kukkarolle paremmin. Käytettynä voi ostaa kaverin vanhoja, mutta silloin on varmistuttava siitä, että sukset esimerkiksi sopivat itselle jäykkyydeltään. Huomioitavia asioitahan ovat pituus, jäykkyys, kaarevuus sekä leveys varsinkin laudoissa.

Jos päädyt ostamaan varusteita, niin silloin se on helpompaa, koska välineissä on selvästi merkittynä kaikki tarpeelliset tiedot. Ainoa asia, mikä sinun täytyy itsellesi rehellisesti myöntää, on oma tasosi. Sitä ei koskaan kannata yliarvioida.

Vaatetus on erittäin tärkeä rinteessä

Myöskään vaatetus on rinteessä todella tärkeää. Ei ole mukavaa, jos varusteet kastuvat siksi, että ne eivät pidä vettä. Kollarit ovat niin mukavia pitää, mutta niiden kanssa ei kannata rinteeseen lähteä. Kunnolliset, vettä ainakin hylkivät varusteet ovat parhaimpia.

Se on myönnettävä, etteivät kaikki lähde rinteeseen silloin, kun vettä sataa eikä rinnekään välttämättä ole ihan parhaassa iskussaan. Jos taidot ei vielä ole kovin hyvät, on paljon mukavampaa laskea hyvässä ja loistavassa kelissä. Silloin siitä nauttii enemmän ja voi käyttää niitä aurinkolaseja, jotka on hankkinut kalliilla hinnalla.

Tutustu varusteisiin huolella ja alkuun pääset Skimbaaja -sivuston omasta kaupasta. Tarjolla on hyviä tuotteita ja joskus myös mielenkiintoisia tarjouksia. Tuotteisiin tutustuminen vie aina aikaa, en koskaan itsekään osta mitään ennen kuin olen ahminut niistä kaiken tiedon itselleni.

Laitetaanko lasketteluvarusteet valmiiksi?

Tiedän, että ole taas liian varhain liikkeellä ja saan muut nauramaan innostustani, mutta tällainen olen ja tulen aina olemaan. Haluan joka vuosi olla se ensimmäinen rinteessä ja usein myös se viimeinen kevätkaudella. Siitä on tullut tapa, josta en pääse eroon.

Hyvät lasketteluvarusteet kestävät koko kauden alusta loppuun. Sen jälkeen onkin aika katsella niitä tarkemmin ja miettiä, tarvitseeko jotain päivitystä.