Laskettelun alkeet on helppo oppia

Laskettelun alkeet on helppo oppia

post thumb
Alppihiihto
by Ari/ on 16 May 2021

Laskettelun alkeet on helppo oppia

Laskettelun alkeet voi helpoiten opetella menemällä laskettelukurssille, joita järjestetään melkein kaikissa Suomen hiihtokeskuksissa. Kursseja on mukavasti tarjolla sekä lapsille ja aikuisille, joten kannattaa ehdottomasti mennä mukaan. Mikäli haluaa oppia laskettelemaan ilman kurssia, kannattaa ensimmäiseksi laskettelupaikaksi valita riittävän loiva mäki, jossa voi harjoitella laskua ja jarrutusta. Tällaisissa mäissä myös hissit ovat aloittelijalle helpompia kuin suuremmissa mäissä.

Laskettelun Alkeet Tutuksi Vinkkien Avulla

Tässä on muutamia vinkkejä laskettelun alkeiden opetteluun. Laskettelusuksilla liikkumista ja kaatumista voi kokeilla tasamaalla, jotta suksiin saa tuntumaa ennen rinteeseen menoa. Sivulle kaatumista voi harjoitella laittamalla jalat yhteen ja koukistamalla polvia. Tästä voi testata kyykistyä alemmaksi ja kaatua sivulle. Hyvä laskuasento on etunoja, jolloin polvet joustavat pikkuisen ja paino on päkiöiden varassa. Jarruttamista ja pysäyttämistä auraamalla kannattaa myös harjoitella.

Kun suksilla oppii pysymään pystyssä loivissa rinteissä, voi mielekkyyden vuoksi testata aaltolatuja tai pieniä hyppyreitä. Lähes kaikki laskettelukeskukset Suomessa ovat mainioita harjoittelupaikkoja, sillä niistä löytyy pienet loivat rinteet aloittelijalle. Ahkeran harjoittelemisen jälkeen laskeminen ja aurakäännökset sujuvat jo kuin vanhalta tekijältä. Silloin voi turvallisin mielin siirtyä suurempia mäkiä laskemaan.

Koskaan Ei Ole Liian Myöhäistä Aloittaa

Laskettelussa pätee sama sääntö kuin lähes kaikissa muissakin harrastuksissa, eli koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa. Aikuisenakaan ei ole mitenkään noloa mennä hiihtokouluun harjoittelemaan laskettelun alkeita. Sieltä saa varmuutta ja hyviä tekniikoita mukaan mäenlaskuun. Laskettelusta voi tulla koko perheen yhteinen mukava harrastus.