Laskettelukoulu

Laskettelukoulu

post thumb
Alppihiihto
by Ari/ on 10 Mar 2021

Laskettelukoulu

Laskettelukoulu on hyvä ja hauska alku uudelle harrastukselle tai jopa sille, että lapsi alkaa pienestä pitäen seurata vanhempien jalan vai pitäisikö sanoa suksen jäljessä rinteisiin. Oppia on mahdollisuus saada aikuisenakin, jos vasta silloin haluaa oivaltaa tämän mukavan harrastuksen salat. Pienellä koulutuksella saa hyvin kiinni rinnesäännöistä, tekniikasta sekä turvallisuusasioista. Monessa paikassa on myös tarjolla yksityistunteja, jos tuntuu, että kurssi sinällään ei kiinnosta. Kursseihin sisältyy usein hissilipun lisäksi edullinen välinevuokraus.

Laskettelukoulu – Miten Nopeasti Siellä Oppii?

Melkeinpä jo ensimmäisen tunnin jälkeen voi mennä rinteeseen, kunhan kokeilee helpossa rinteessä. Pääasiahan on, että saa tekemiseen varmuutta ja sitä tulee, toistojen jälkeen. Jokainen on joskus ollut aloittelija, joten laskutekniikka hioutuu paremmaksi vähitellen. Sen jälkeen onkin mukava siirtyä vähän vaativimpiin rinteisiin. Pääasia, että laskettelusta nauttii ja rinteessä on mukavan rento sekä turvallinen olo eikä pelota, vaikka siellä on muitakin.

Skimbaaja suosittelee välineiden vuokrausta aluksi, jos on lajissa kovin uusi tai palaa pitkän tauon jälkeen lajin pariin. Vuokraamot osaavat etsiä juuri oikeanlaiset välineet ja kertovat niistä tarkemmin, mitä pitää huomioida. Jos laskeminen innostaa ja kukkarossa polttelee tukku seteleitä toimettomana, voi mennä ostamaan itselleen omatkin välineet. Pääasia on, että välineet ovat sopivat ja ne on juuri laskettelijan tasolle tarkoitettu.

Minkä Ikäisenä Lapsi Voi Aloittaa Harjoittelun?

Yleensä lapsen motorinen kehitystaso on nelivuotiaana sillä tasolla, että harjoittelun voi aloittaa. Toiset lapset saavuttavat tämän tason jopa vuotta aikaisemmin, mutta hiihtokoulujen ikäraja on kuitenkin asetettu neljään vuoteen. Toki yksityistunnille voi mennä nuoremmatkin. Myös lautailulla voi aloittaa harrastamisen. Se on ehkä vaativampaa ja tyypillisesti ikäraja näille kursseille on seitsemän vuotta.