Lapin laskettelukeskukset tarjoavat jokaiselle vaihtoehtoja

Lapin laskettelukeskukset tarjoavat jokaiselle vaihtoehtoja

post thumb
Laskettelukeskukset
by Ari/ on 15 Feb 2022

Lapin laskettelukeskukset tarjoavat jokaiselle vaihtoehtoja

Lapin laskettelukeskukset ovat monipuolisia ja suosittuja. Ne tarjoavat jokaiselle vaihtoehdon aina lapsista aikuisiin ja perheistä ystäväporukoihin. Lapissa sijaitsevat laskettelukeskukset ovat myös erityisen suuria ja niiden rinteiden tarjoamat maisemat ainutlaatuisia. Nämä laskettelukeskukset ovat tunnettuja turistien keskuudessa, joten ne tarjoavat myös erityisen paljon palveluja ja erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Voit lukea seuraavaksi muutamasta tunnetuimmasta Lapissa sijaitsevasta laskettelukeskuksesta ja niiden tarjonnasta!

Lapin Laskettelukeskukset Perheille

Monet Lapin hiihtokeskukset ja laskettelukeskukset sopivat koko perheille. Tällainen on esimerkiksi Kuusamossa sijaitseva Ruka, joka on monen mielestä Lapin parhaita – ellei jopa paras – laskettelukeskus. Se tarjoaa peräti 39 rinnettä ja 22 hissiä. Rinteet tarjoavat vaihtoehtoa lapsista ja aloittelijoista aina kokeneimpiin laskijoihin saakka. Tarjolla on erittäin helppoja, helppoja, keskitasoisia ja vaikeita rinteitä. Ruka tarjoaa myös majoitusta, elämyksiä ja aktiviteetteja.

Kittilässä sijaitseva Levi on myös erittäin suosittu laskettelukeskus. Levin matkailukeskus on myös Suomen suurin talviurheilukeskus. Levillä on 43 erilaista laskettelurinnettä ja kaksi Suomen neljästä gondolihissistä. Levi tarjoaa myös monia muita harrastusmahdollisuuksia, kuten koiravaljakkoajelua, maastohiihtoa, pyöräilyä ja kalastusta. Tarjolla on myös monipuolisesti majoitusvaihtoehtoja hotelleista ja huoneistoista lasikattoisiin pyramideihin ja igluihin.

Monet Lapin Hiihtokeskukset Eroavat Joukosta

Kaikki Lapin laskettelukeskukset eivät ole kovin samankaltaisia. Esimerkiksi Saariselän hiihtokeskus eroaa tunnetuimmista hiihtokeskuksista, kuten Ylläksestä ja Levistä. Kahdella tunturilla sijaitseva laskettelu- ja hiihtokeskus on Euroopan pohjoisin hiihtokeskus. Se tarjoaa 15 rinnettä, 6 hissiä, 1 200 metrisen freestyle parkin ja 1 800 metrisen pulkkamäen. Tämä laskettelupaikka tarjoaa myös erityisen upeita Lapin maisemia ja mahdollisuuden revontulien ihailuun rinteeltä käsin.

Lapin laskettelukeskukset sopivat loistavasti myös Lapin ainutlaatuisesta luonnosta kiinnostuneille. Pelkosenniemen kunnan sekä Kemijärven kaupungin alueilla sijaitseva Pyhätunturi tarjoaa laskettelukeskuksen upean kansallispuiston sydämessä. Lähes koko Pyhätunturin alue kuuluu Pyhä-Luoston kansallispuistoon. Kansallispuisto on loistava paikka retkeilyyn. Tämä hiihtokeskus valittiin myös vuoden hiihtokeskukseksi vuonna 2017.

Pohjoismaiden Paras Ulkoilukohde Sopii Laskettelijoille

Kolarin kunnassa sijaitseva Yllästunturi on matkailijoiden suosiossa. Tunturin kupeessa sijaitsee kaksi suosittua matkailukylää ja suosittu hiihto- ja laskettelukeskus. Ylläs on noteerattu ulkomaita myöten, sillä se on voittanut Pohjoismaiden parhaan ulkoilukohteen palkinnon kansainvälisessä kilpailussa nimeltä Scandinavian outdoor award travel. Ylläs tarjoaa laskettelumahdollisuuksia, palveluita ja upeita maisemia. Etenkin talvella Ylläkselle pääsee helposti omalla autolla, junalla, bussilla tai lentäen. Matka kuluu perheen kesken nopeasti vaikkapa peliin Uno tutustuen.

Sen lisäksi, että Ylläs on Pohjoismaiden paras ulkoilukohde, se on valittu myös Suomen parhaaksi ulkoilukohteeksi. Ylläs tarjoaakin loistavat mahdollisuudet lasketteluun, hiihtoon, pyöräilyyn, patikointiin, melontaan ja kalastukseen. Osittain saman kunnan alueella sijaitsee myös Suomen kolmanneksi suurin kansallispuisto, joka on käyntien määrältä Suomen suosituin kansallispuisto.

Lapin Laskettelukeskukset Tarjoavat Ainutlaatuisia Ominaisuuksia

Lapin laskettelukeskukset tarjoavat monia erikoisia ominaisuuksia. Suomen pisin laskettelurinne esimerkiksi löytyy Ylläkseltä. Se on peräti 3 000 metriä, eli kolme kilometriä pitkä. Suomen pisin pulkkamäkikin löytyy Lapista. Saariselän pulkkamäki on 1 800 metrinen, eli lähes kahden kilometrin pituinen. Muonion Olos taas on erityisen idyllinen kohde, vaikka sen rinteiden määrä onkin pieni verrattuna suurimpiin laskettelukeskuksiin.

Kainuun vaarojen kupeessa sijaitseva Paljakka taas tunnetaan etenkin siitä, että laskettelusta voi nauttia rauhassa sesonkiaikoinakin ilman suuria ruuhkia. Suomen lumisin alue myös takaa sen, että lumiolosuhteet ovat luonnonlumellakin hyvät. Alue tarjoaa loistavat mahdollisuudet muuhunkin talviurheiluun.

Lapin laskettelukeskukset eivät rajoitu mainittuihin keskuksiin, sillä Lapissa riittää vielä monia muitakin laadukkaita laskettelupaikkoja. Niihin kuuluvat esimerkiksi Vuokatin ja Sallan rinteet. Salla tarjoaa monen tasoisia rinteitä ja hissejä, joihin ei tarvitse jonottaa. Se panostaa myös erityisesti ympäristöystävällisyyteen. Lumetusjärjestelmä, valaistus, hissit ja sähkölaitteemme esimerkiksi toimivat 100 % uusiutuvalla, Ekosertifioidulla sähköllä. Vuokatti tarjoaa monipuolisesti rinteitä sekä monia muita palveluita – kuten kylpyläpalveluita – lyhyen matkan päässä.