Aloittelijan lumilauta on lyhyt

Aloittelijan lumilauta on lyhyt

post thumb
Alppihiihto
by Ari/ on 24 Nov 2021

Aloittelijan lumilauta on lyhyt

Aloittelijan lumilauta kannattaa valita huolella, jotta lautailun harjoittelu on helppoa ja tietenkin myös turvallista. Aloittelijan voi olla hyvä valita hieman lyhyempi ja löysempi lauta, jolla käännösten tekeminen ja pomppujen harjoittelu on helpompaa. Lyhyttä lautaa on helpompi hallita, jolloin lautailun harjoittelukin sujuu jouhevammin. Myöhemmin taitojen kasvettua ja varmuuden lisäännyttyä voi siirtyä pidempään lautaan, joka kestää paremmin vauhtia.

Aloittelijan Lumilauta Valitaan Oman Painon Ja Pituuden Mukaan

Myös oma paino vaikuttaa itselle sopivan laudan valintaan. Painavamman laskijan kannattaa aina valita hieman jäykempi lauta. Kevyemmälle laskijalle sopii puolestaan pehmeämpi lauta. Monesti naisten laudat ovat miesten lautoja hieman kapeampia ja joustavampia. Laudan valinnassa kannattaa siis kiinnittää huomiota omaan ruumiinrakenteeseen ja kokeilla erilaisia lautoja ennen lopullista valintaa.

Laskijan pituus puolestaan vaikuttaa laudan pituuteen eli, mitä pidempi laskija, sitä pidempi on lumilautakin. Lumilaudan pituus on esimerkiksi 165 cm pituisella laskijalla 145-147 cm. Pituuden ohella kannattaa kiinnittää huomio laudan leveyteen, johon vaikuttaa oma kengän koko. Mitä isompi kengän koko on, sitä leveämpi lauta kannattaa valita.

Lumilautoja Löytyy Hienoissa Väreissä

Toki myös lumilaudan ulkonäköön kannattaa kiinnittää huomiota, vaikka olisi ihan aloittelijakin. Lautoja on nykyisin saatavilla, mitä erilaisemmissa väreissä ja kuoseissa. Ja mikäli mielessä on oman lempivärin mukainen lumilauta, niin sellainen on takuulla saatavilla. Hienolla laudalla on kiva harjoitella laskemista ja liikkua laskettelukeskuksissa.